Team Belgium op bezoek bij Koning Filip en Koningin Mathilde

Op vrijdag 29 oktober was het kruim van de Belgische topsport te gast op het Koninklijk Paleis. Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en Prinses Astrid ontvingen in het Kasteel van Laken de Belgische atleten die een topprestatie neergezet hebben in 2020 en 2021. Concreet gaat het om de atleten die hebben deelgenomen aan de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio en de medaillewinnaars van een Europees- of een wereldkampioenschap.  

Het werd een gezellige voormiddag, in een ongedwongen sfeer werd er gebabbeld, veel herinneringen bovengehaald en evenveel selfie’s gemaakt. 

De atleten werden aangevoerd door BOIC-voorzitterJean-Michel Saive, de CEO van het BOIC, Philippe Vander Putten, en Olav Spahl, Elite Sports director en Team Belgium chef de mission voor de Olympische Spelen van Tokio. Vertegenwoordigden het Belgian Paralympic Committee Anne Van Neste d’Ieteren, voorzitsterMarc Vergauwen, secretaris-generaal en Olek Kazimirowski, Managing Director en chef de mission van het Paralympic Team Belgium in Tokio. 

Waren ook uitgenodigd door het Paleisde leden van de raad van bestuur van het BOIC (van de vorige Olympiade) en van het BPC, de Belgische scheidsrechters die actief waren in Tokio voor de Olympische en/of Paralympische Spelen, Karine LalieuxMinister van o.m. Maatschappelijke Integratie, belast met Personen met een handicap, Valéry Glatigny, Minister van Sport in de Franse Gemeenschapsregering, Minister-President van de Fédération Wallonie-Bruxelles, Pierre-Yves Jeholet.

BOIC-partner Belga Image was er ook en legde dit koninklijk bezoek vast voor de eeuwigheid.


Naar het nieuwsoverzicht

Nog 61 dag tot
Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival Banská Bystrica 2022