Sarah Prieels mikt op podiumplaats in Minsk

Sarah Prieels begint vrijdagochtend, net als haar collega-boogschutter Jarno De Smedt, als één van de eersten van Team Belgium aan de Europese Spelen in Minsk. De Schaarbeekse, 19e van de wereld met de compoundboog, start met grote ambitie: "De top drie is een realistische doelstelling."

Na een achtste plaats op het WK boogschieten enkele dagen geleden, wacht de 29-jarige nu haar volgende grote afspraak van het seizoen. "Samen met de wereldkampioenschappen is het het belangrijkste toernooi van het jaar. Het is ook de eerste keer dat de compound deel uitmaakt van de Europese Spelen en dat is een grote eer." Met slechts twee Europeanen die voor haar eindigden op de recente wereldkampioenschappen maakt ze een realistische kans op een medaille. "De Europese top is hier present. In vergelijking met de wereldkampioenschappen moet ik nog meer mijn mentale rust zien te vinden tussen de wedstrijden om de kalmte te bewaren. Ik hoop echt dat ik mijn doel kan bereiken en dat ik erin slaag wat media-aandacht te lokken voor deze discipline." 

Na haar deelnames aan de Wereldspelen en de Universiade bevindt Prieels zich weer met plezier in de sfeer van een atletendorp. "Het is heel aangenaam om ook de andere Belgische sporters te zien en ze te kunnen aanmoedigen." 

Prieels zal niet de enige Belgische boogschutter zijn die vrijdag al aan het toernooi begint. Jarno De Smedt en Charlotte Destrooper komen aan de bak in de kwalificaties van het klassieke boogschieten, wel een olympische discipline in tegenstelling tot de compound. De finales van de disciplines zijn voor de vrouwen volgende week woensdag voorzien, die voor de mannen volgende week donderdag.

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 24 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023