Judoka Amber Ryheul is vijftigste Belgische atleet in Minsk

Het BOIC heeft een extra quota plaats gekregen voor judoka Amber Ryheul. Team Belgium voor de Europese Spelen in Minsk telt nu 50 atleten.
Amber Ryheul zal uitkomen in de klasse tot 52 kg. Ze is de twaalfde Belgische judoka op de Europese Spelen.

Drie wijzigingen binnen Team België voor Minsk 2019
Boxer Lancelot Proton de la Chapelle en tracker Nicolas Wernimont vergezellen Team Belgium niet naar Minsk voor de tweede Europese Spelen wegens blessures. Ook gymnaste Fien Enghels zal niet naar Minsk vertrekken wegens blessure.

Lancelot Proton de la Chapelle, zou deelnemen in de categorie -75 kg (gemiddeld gewicht). Hij wordt vervangen door Ruben Veciunca (-75 kg).
Nicolas Wernimont, die zou deelnemen aan de individuele achtervolging, werd vervangen door Tuur Dens.
Aangezien gymnaste Fien Enghels een nominatieve plaats behaalde, wordt zij niet vervangen.

50 atleten uit 11 sporten
Team Belgium voor Minsk telt nu 50 atleten uit 11 sporten: badminton, baanwielrennen, boksen, boogschieten, gymnastiek, judo, kajak, karate, sambo, schieten en tafeltennis.

Gert Van Looy, chef de mission: “Het is voor mij een mooie uitdaging om deze 50 topatleten te mogen begeleiden naar Minsk. Net zoals hen en de coachen, kijk ik ernaar uit. Team Belgium in Minsk is een stuk kleiner dan de 117 atleten die we naar Bakoe hebben gestuurd, maar onze ambitie is groot. De Belgische sport doet het momenteel uitstekend, dat bewijzen de fantastische resultaten op Europees en wereldniveau van het afgelopen jaar en de eerste maanden van 2019. Ik hoop dan ook dat we deze lijn kunnen doortrekken in Minsk."

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 17 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023