Eerste Belgische deelnemers aangekomen in Minsk

De eerste Belgische atleten die van 21 tot 30 juni deelnemen aan de Europese Spelen in Minsk zijn woensdag aangekomen.

33 van de 50 Belgische deelnemers zijn al aanwezig in de hoofdstad van Wit-Rusland. Onder hen de judoka's Toma Nikiforov, Europees kampioen in de -100 kg en Sami Chouchi, vice-Europees kampioen in de -81 kg. Ook Charline Van Snick, winnares van een gouden medaille op de Europese Spelen van vier jaar geleden, is aangekomen na een vlucht vanuit Parijs, waar ze sinds enkele jaren woont. 

De atleten, coaches en een kaderteam van het Olympisch Comité en Team Belgium (COIB) zijn op de luchthaven ontvangen door het hoofd van de Belgische delegatie, Gert Van Looy, die al enkele dagen ter plekke is. "We hebben ons heel goed kunnen installeren en de organisatie was perfect in orde. We hebben niets om over te klagen", vertelde Van Looy, die er wel al lachend aan toevoegde dat de kamers niet geheel bestand zijn tegen het warme klimaat. Zo is het ook in de avond nog steeds 27 graden Celsius. "Er zal moeten geslapen worden met zo weinig mogelijk kleren aan." 

Zoals het reglement het voorziet, zullen de andere Belgen maximaal drie dagen voor hun competitiedebuut arriveren. De eerste Belgen komen vrijdag al in actie. Onder hen de boogschutters Jarno De Smedt en Sarah Prieels, die hun kwalificaties in de recurve (het klassieke en olympische boogschieten) en de compound moeten afwerken. De bokser Victor Schelstraete komt in de namiddag voor de achtste finales bij de zwaargewichten (-91 kg) de ring in.

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 11 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023