Belgian Cats houden olympische droom levend met zege tegen Hongarije

De Belgian Cats hebben zaterdag hun slotwedstrijd op het EK basketbal voor vrouwen in Belgrado gewonnen. Hongarije ging met 72-56 voor de bijl. Door de zege zijn de Belgische vrouwen zeker van een een ticket voor één van de olympische kwalificatietoernooien. Ze beëindigen het EK op een gedeelde vijfde plaats.

De Belgian Cats verloren donderdag erg nipt in de kwartfinales tegen Frankrijk (84-80 na een verlenging), maar konden zaterdag snel de knop omdraaien. Tegen de Hongaarse vrouwen, die hun groep wonnen maar vervolgens in de kwartfinales verloren van Groot-Brittannië, stonden de vrouwen van bondscoach Philip Mestdagh - ondanks een valse start (2-11) - aan de pauze al op een geruststellende 39-25 voorsprong. 

Ook na rust bleef de Belgische trein lopen. Bij 45-25 behaalden ze voor het eerst een twintigpuntenkloof. De Cats diepten hun voorsprong verder uit tot 65-40. Bondscoach Mestdagh liet nadien al zijn speelsters even op het parket komen, waardoor het niveau een beetje zakte. De partij eindigde finaal op 72-56. 

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 24 dagen tot
Europese Spelen Krakau-Małopolska 2023